30 mar 2017 12 : 44pm

BANKING

Održavanje ATM uređaja

 

  
ENERGODATA nudi usluge održavanja ATM uređaja (bankomata) u vangarantnom i garantnom roku. Uslovi i kvalitet održavanja propisani su opštim normama proizvođača (NCR, Wincor Nixdorf, Diebold) za održavanje njihovih uređaja. Ovi uslovi se prenose na tehničku podršku Energodate koja je dužna da ih se pridržava. Proizvođač garantuje raspoloživost rezervnih delova ATM uređaja najmanje 7 godina.
 
Održavanje ATM uređaja podrazumeva besplatnu popravku ili zamenu neispravnih delova (osim u slučajevima nestručnog i nemarnog rukovanja, vandalizma i defektnog napajanja), reinstalaciju softvera i sve ostale neophodne radnje da bi se ATM uređaj doveo u ispravno stanje i pustio u rad. Deo održavanja je tzv. preventivno održavanje koje se obavlja 2 do 3 puta godišnje (po potrebi češće) na svakom ATM uređaju, a podrazumeva operacije koje imaju za cilj da preduprede nastajanje problema u funkcionisanju bankomata.
 
Među ovim operacijama su provera i testiranje PC sistema, kaseta za novac, tastature, modula za isplatu novčanica, senzora, čišćenje ekrana, kućišta bankomata, čitača kartica i druge operacije.
 
Standardno radno vreme Službe za održavanje je ponedeljak-petak od 08:00 do 19:00h, subota od 08:00 do 16:00h. Opciono je moguće obezbediti radno vreme 365x24x7 (ponedeljak-nedelja od 00:00 do 24:00h). Energodata održava instalirane bankomate iz centrale u Beogradu (gde se i nalazi centralno skladište rezervnih delova) i servisa za održavanje u Kruševcu, Nišu i Podgorici. U ovom momentu Energodata održava više od 550 bankomata u Srbiji i Crnoj Gori.

 

Energodata-IT

Najnovije vesti

ENERGOPROJEKT Energodata - 50 godina uspeha!