30 mar 2017 12 : 43pm

4.1.DMS

Dokument menadžment sistem

 

Dokument menadžment sistem je skup programa za praćenje i arhiviranje elektronskih i papirnih dokumenata u vašu bazu podataka. Razvijen je početkom osamdesetih godina sa idejom da služi za arhiviranje papirne dokumentacije, sa mogućnošću postavljanja indeksnih oznaka, koje bi nam pružile pomoć pri ponovnom učitavanju dokumenta. Od tada su mogućnosti znatno proširene, pa sada ovakvi sistemi obezbeđuju uvoz i čuvanje elektronskih dokumenata, uvoz i po potrebi prepoznavanje teksta i BAR koda (OCR) sa papirne dokumentacije, dodavanje indeksnih oznaka, napomena, komentara, rukom pisanih oznaka i elektronsko potpisivanje skoro svakog formata dokumenta. Omogućena je i razmena podataka sa dokumentima iz drugih poslovnih aplikacija. Sve ovo je praćeno povećanjem sigurnosti podataka, kako od gubitaka, tako i od neovlašćenog pristupa.

 

Tokom poslovnog procesa proizvodimo i primamo različite tipove dokumenata, a bez upotrebe DMS-a ti dokumenti (papirni i elektronski) bi bili uskladišteni na različitim lokacijama. Neophodno bi bilo da svi dokumenti koji čine jedan poslovni proces budu raspoloživi u svakom momentu, kako ne bi dolazilo do nepotrebnog gubljenja vremena za njihovo pronalaženje. Stoga, elektronsko poslovanje danas predstavlja osnov i standard za efikasno funkcionisanje svake institucije ili kompanije.

 

Primenom savremenih tehnologija DMS-a, osim konkurentske prednosti, Energodata svojim klijentima omogućava i brži protok informacija, bržu evidenciju, veću sigurnost i uštedu u resursima. Samim tim i efikasnije upravljanje poslovanjem i praćenje trendova na tržištu, što čini osnov za njihovu veću profitabilnost. Mi nudimo implementaciju svih najbitnijih segmenata Document management system-a: upravljanje papirnim dokumentima putem njihovog konvertovanja u digitalni zapis i indeksiranja, bržu pretragu dokumenata, pristup i jednostavnije korišćenje kreiranih, skeniranih i faksiranih dokumenata, odlaganje dokumenata različitih zapisa u jednu, zajedničku datoteku itd.

 

 

ABBYY

 

ShakeSpeare

 

 

 

Energodata-IT

Najnovije vesti

ENERGOPROJEKT Energodata - 50 godina uspeha!